Startoldal | Regisztrál | FAQ | Keresés | Kik vannak most itt | Taglista | Bejelentkezés

Hitvallásunk | Képeslap | Total Biblia | Támogatás | Aktiváció | VIP részleg


Szabályzat
Áttekintés
Előljáróban
Fórumszabályzat
Moderálási elvek
Tanácsok a fórum használatával kapcsolatban
REKLÁMRÓL
Hozzászólásokról
Keresztyénséggel ellentétes eszmékről
Adatvédelemről
Utószó
Előljáróban
1. Fórumunkban szeretnénk lehetőséget biztosítani mindazon magyar keresztyén csoportoknak akik szívesen beszélgetnénk a hit dolgairól illetve mindazon tagoknak akik kérdésekkel rendelkeznek ebbe a témakörben.
2. Amennyiben egy keresztyén csoport vezetője vagy tagja vagy lehetőséged van saját fórum regisztrálására. Ez ügyben fordulj az adminokhoz.
3. Fórumunkban az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító és a hozzá tartozó jelszó használatával teheted közzé kérdéseidet, üzeneteidet, véleményed. A regisztrációhoz személyes adatok megadása is szükséges. A személyes adatok kezeléséről, lásd bővebben lentebb az >Adatvédelemről< szóló pontunkat.
4. Az ingyenes regisztráció csak aktív felhasználók számára biztosított. (Aktív felhasználó allat minimum heti 1 hozzászólást értünk.) Aki nem tud hozzájárulni a fórum szellemi építéséhez, attól önkéntes adományt elfogadunk. (Pl egy sms-ára, amiből az ingyenes regisztrációt finanszírozzuk.)
5. A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem pedig a fórumot üzemeltetők jogai ne sérüljenek a fórum használata során, felhívjuk figyelmed a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak a fórumon.
Fórumszabályzat
1. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett. Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni. A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet (lásd moderálási alapelvek).
2. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott.
3. A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító felhasználónév regisztrálása) tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.
4. Tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek a moderátor belátása szerint végleges törlésre kerülnek. Felhívjuk figyelmedet, hogy a fórumban működik automatikusan a csúnya szavak szűrése.
Moderálási elvek
1. A fórumon minden témakör moderált. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fórumozók egy csoportja figyelemmel kíséri az adott témakörhöz tartozó témákat és a fenti szabályok betartását. Ezek a fórumozók az adminok, illetve a moderátorok. Az adminok és moderátorok különleges jogosultságaik révén törölni tudják bármelyik hozzászólást és témát, továbbá egyéb eszközök segítségével változtathatnak a témakörök összetételén.
2. Az adminokhoz lehet fordulni a fórummal kapcsolatos kérdésekkel is, illetve a technikai szerkesztésben is ők segíthetnek.
3. Amennyiben egy fórumozó a fórumszabályzatban foglaltakat megszegi - és ezért a fórum moderátorainak bármilyen módon változtatni kell az érintett hozzászólás, vagy a téma összetételén (törlés) -, az illető figyelmeztetésben részesül. A figyelmeztetés pontos okáról az érintett értesítést kap e-mailben vagy privát üzenetben.
4. A többszöri figyelmeztetés a hozzászólási jog átmeneti - esetenként végleges - megvonását eredményezheti. Kirívó esetekben a fórumozó azonnal és végérvényesen kizárható.
5. Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével, kérjük elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben, vagy emailben. Ha úgy érzed nem tudtok dűlőre jutni, megkeresheted az admint, aki biztosan ki fogja vizsgálni az esetet.
6. Ha egy fórumozó szándékosan megtévesztő módon állítja be egy moderátor döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.
7. A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot a fórumszabályzat szövegének módosítására, melyről mindig részletes tájékoztatást nyújtanak a fórumtagok számára.
Tanácsok a fórum használatával kapcsolatban
1. Egy jól megfogalmazott, jól feltett kérdés (beleértve a téma címét is) sokat segíthet abban, hogy hamarabb választ kapj kérdésedre, problémádra, ezért törekedj a világos, pontos megfogalmazásra. Hasonló okból, válaszaidban igyekezz minél egyértelműbben fogalmazni.
2. A fórum szerkezete a legtöbb esetben lehetővé teszi, hogy kérdéseidet a maga helyén tudd feltenni, ezért kérjük figyelj rá, hogy a témát a megfelelő fórumszekcióban nyisd meg. Ha tévedésből rossz helyen nyitottál témát, fordulj a moderátorokhoz!
Kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat, illetve hagyj szóhoz jutni másokat is! Kerüld ugyanazon téma több szekcióban történő felvetését! Ilyen esetben a moderátorok belátásuk szerint bezárhatják/törölhetik a duplázott vagy a témakörhöz nem illeszkedő témát.
3. A fórum regisztrált felhasználóinak lehetősége van arra, hogy szavazást indítsanak bármelyik témakörben. Mivel minden fórumozó csak egyszer szavazhat, jól gondold meg mire adod a voksodat, továbbá ha magad teszel fel kérdést, gondolj át minden válaszlehetőséget mielőtt megnyitod a szavazást.
4. Lehetőséged van arra, hogy a hozzászólásaid aláírással lásd el. Ez a szöveg minden hozzászólásod végén meg fog jelenni, kivéve ha az 'Csatolom az aláírást' négyzetet üresen hagyod. Kérjük figyelj arra, hogy ez a rész sem tartalmazhat olyan szöveges vagy képi elemeket, amelyet a fórum szabályzata tilt, illetve törekedj rá, hogy az aláírásod formai szempontból se zavarja a fórum többi olvasóját a témák áttekintésében.

Amennyiben az aláírásod nem felel meg a fenti kritériumoknak, a moderátorok fenntartják maguknak a jogot, hogy teljes egészében töröljék azt.
REKLÁMRÓL
1. A fórumon tilos mindenféle reklámtevékenységet folytatni.A reklámozás legfeljebb egyedül a fórumtulajdonos beleegyezésével történik. Figyelem! Az illegális reklámtevékenységért kitiltás is járhat.
2. A regisztrált felhasználók hozzájárulnak ahhoz, hogy alkalmanként elektronikus leveleket is kapnak a fórumról.
Hozzászólásokról
A hozzászólások és a témák az Igefórum tulajdonát képezik. (Nem lehet utólag arra hivatkozni, hogy én írtam, én hozzászólásom vagy én témám.)
A hozzászólások esetleges törléséről moderátor, vagy admin dönt, különben a korábbi hozzászólások és a kapott válaszok értelmetlenné vállnak.
Mindenki annyit ír magáról a fórumba, amennyit képes felvállalni.
Tilos a hozzászólásokat módosító gombbal törölni, vagy üresen hagyni. A módosító gomb törlésre való használása kitiltást is vonhat maga után.
A hozzászólás legyen lehetőleg rövid. Tilos könyveket, hosszú, véget nem érő oldalakat beidézni. (Egy hozzászólás lehetőleg ne haladja meg a 40 sort!) A hosszú átláthatatlan hozzászólásokat a moderátor figyelmeztetés nélkül törölheti.
A hozzászólások tartalmáért az üzemeltető felelősséget nem vállal.
Keresztyénséggel ellentétes eszmékről
A fórumon tilos a kereszténységgel ellentétes filozófiák és eszmék terjesztése, ilyen tartalmú honlapok reklámozása, a kereszténységet támadó viták folytatása. Ha valaki ilyen témájú topicot szeretne indítani, ahhoz a moderátorok engedélye szükséges. Az engedély nélkül nyitott topicok és hozzászólások figyelmeztetés nélküli törlést, valamint (esetlegesen) a felhasználó kizárását vonják maguk után.
Adatvédelemről
1. Az Igefórum, a honlapon keresztül gyűjtött személyes adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez használja fel.
2. Az oldalon történő regisztráció személyre szabott, így a portálon levő regisztrációhoz meg kell adni legalább a nevet és a lakcímet, sms-es aktiválás esetében a mobil számot is.
3. Személyes adatait tisztességesen és törvényesen dolgozzuk fel.
4. Az adatokat csak meghatározott és törvényes módon tároljuk, és attól eltérő módon nem használjuk fel.
5. A portál igyekszik megfelelő biztonsági intézkedéseket megtenni az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében.
6. A jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést tőlünk telhető módon megakadályozzuk.
7. Az Igeforum felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.
8. A felhasználónak lehetősége van a profiljában bizonyos adatait nyilvánossá tenni. A publikált adatokért a portál nem vállal felelősséget. A megfelelő beállításokkal megőrizheted az anonimitásodat.
---------------------------------------------
Utószó
1. Felhívjuk a figyelmet, hogy a fórum mindenkori tulajdonosai fenntartják maguknak a jogot, hogy azokkal a fórumozókkal szemben eljárjanak, akik a fenti szabályzatot sorozatosan és durván megszegik.
2. A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy bármilyen előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül hozzászólásokat, témákat, vagy felhasználókat távolítsanak el a fórumról.


Kapcsolat | Fórumtámogatás | Jézusért lap | Fórumszabályzat | VIP


Fórum
© 2004-2012 Jézusért lap


Az oldal 0.001421 másodperc alatt létrehozva
8 adat feldolgozva
gzip tömörítés kikapcsolva